úterý 28. dubna 2015

Caviar long stay make-up od Dermacol

Ahoj, ahoj, ahoj :)

Tak jsem tu zase a tentokrát s recenzí tak trochu na přání. Bude tu řeč o make-upu s výtažky z kaviáru od české značky Dermacol. Když jsem si ho kupovala, moc nadějí jsem do něj nevkládala, protože jsem četla různé recenze a je doporučován na mastnou pleť. Já jsem vysušená sušenka, tak jsem měla trochu obavy. No a jak mi tedy nakonec vyhovuje? Pokud vás to zajímá, čtěte dál :)

Dlouhotrvající make-up s výtažky z kaviáru a zdokonalující korektor

Toť celý a přesný název toho tekutého make-upu. Co o něm tedy dále píše výrobce?
"Spojuje zdokonalující korektor a dlouhotrvající make-up ve vysoce účinný přípravek na profesionální úrovni. Zdokonalující korektor projasní partie kolem očí a zároveň zakryje barevné nedostatky pleti. Zpevňující make-up s kaviárem, který povzbuzuje a vyhlazuje pleť, má lehkou, sametovou konzistenci a dlouhodobou krycí schopnost. Hloubkově hydratuje pleť, vyživuje ji a chrání po celý den. Korektor společně s make-upem barevně sjednotí pleť, rozjasní ji a zanechá sametový vzhled bez vrásek." zdroj
Jako jsou to reklamní kecy, co si budem povídat. Ale! Na každém šprochu, pravdy trochu, jak se říká :D.



Začnu tradičně balením. Jako vypadá to strašně "cute", malej kalíšek, skleněnej, samozřejmě, odlišnej od ostatních make-upů, pěkný stříbrný uzávěr, paráda. Taky čekáte na to ALE? :D Jo, příjde. Má něco strašně nepraktickýho a to je špachtlička, kterou se make-up nabírá. Nad pumpičku není! A to především v těch případech, když make-up začne ubývat. Já sice ještě na dně nejsem (ono to možná ani nejde), ale umím si to živě představit, jak to vyškrabuju a trávím tím víc času, než samotným patláním na ksichtík. Tady soudruzi z NDR nejspíš někde udělali chybu. Taky je průser, když fakt spěcháte a špachtlí se netrefíte do té zúžené dírky. Jsem hold prase a uzávěr mám permanentně omatlaný. Nicméně velmi kladně hodnotím umístění korektoru přímo v balení make-upu, je to super na cesty, ale i doma se hodí, že je všechno při ruce. Navíc nemáte šanci, že byste si vybraly špatný odstín. Když otevřete korektorovou část, vykoukne na vás i zrcátko, které je kupodivu celkem použitelné a ani se moc nemaže korektorem, který je hned pod ním. Balení obsahuje klasicky 30 ml tekutého make-upu,



Jdeme k obsahu. Proti tomu nemám už tolik výhrad. Make-up je poměrně krycí, takové střední, možná vyšší střední krytí. To je pro mě ideál. Červené fleky (pokud nejsou opravdu extrémní) zakryje v pohodě, když náhodou někde něco vykukuje, doladím korektorem. Na pleti je velmi příjemný, je sice hutnější, ale určitě ne těžký. Dá se krásně rozetřít, ale i navrstvit, pokud potřebujete opravdu krýt. Nedělá šmouhy, necuckovatí a co je fakt mega důležité (pro mě, of kóz:) ) nezvýrazňuje šupinky ani suchá místa. Korektor je taky fajn, jen s těmi suchými místy mám pak trochu problém. Pleť vypadá přirozeně, žádná maska se nekoná. Vydrží poměrně dlouho, večer mám opravdu co odličovat. Osm hodin dá na 100 %, potom trochu mizí na klasických místech jako je nos, okolí rtů a tak dále. Ale žádná trága se nekoná. Ale že by trhal rekordy ve výdrži, to zas ne. Co se týče rozjasňování, tím si tak jistá nejsem. Sametový finiš se sice koná, ale nejsem si jistá, jak by to bylo u mastnější pleti, tam bych určitě zapudrovala, na mé suché není potřeba.



Já mám odstín č. 2 (fair), první (pale) je na mě moc růžový a světlý. Tento je pěkně do žluta a to je u Dermacolu tak trochu výjimka.Myslela jsem, že ho budu mít spíš na jaro a léto, až se trochu přiopálím, ale seděl mi hned. Pokud jste ale opravdové bledulky, jděte určitě do jedničky.
Na fotce je vlevo make-up a vpravo korektor.

Na první pohled vypadá odstín děsivě, ale krásně se rozetře a přizpůsobí pleti.

Rozetřeno :)



Takže suma sumárum, musím kaviára pochválit. Vyhovuje i mé suché pleti, odstín mi sedne dokonale, nedělá masku, ale kryje. Jediná nevýhoda je to balení, přestože je moc pěkné.

Cena za 30 ml je 349 Kč, pokud vás zaujal, pak doporučuji hlídat akce, protože jsou poměrně časté a seženete ho potom za příznivější cenu.

Máte rády make-upy od Dermacol? Případně pokud víte, jak bezbolestně dostat všechen kaviár z lahvičky, určitě mi to napište!!

4 komentáře:

  1. Mám ho doma a čeká na své použití :D

    http://wormake.blogspot.cz/2015/04/ksichtikovy-tag-krasny-zeleny-ctvrtecni.html

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, můj miláček! Pleť mám smíšenou a je fakt, že bez pudru bych se neobešla! I během dne většinou jednou přepudruji. Ale kryje tak akorát, nedělá masku, hezky se s ním pracuje, takže fakt paráda. Už mám za sebou jedno dodělané balení a jak jsem se toho bála, tak to nakonec bylo celkem v poho - ke konci jsem měla makeup otočený víčkem dolů a při poslední aplikaci jsem ho došťourala štetcem a bylo to až nečekaně snadné. Něco málo na stěnách lahvičky sice zbylo, ale to se stává i u pumpiček, takže žádná trága, řekla bych ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nápad, otočit ho :) Nad štětcem jsem taky přemýšlela, díky :)

      Vymazat