čtvrtek 17. září 2015

Jazzberry Cosmetics - mýdla z ciziny :)

Krásný den kočky (a kocouři :)),

tak se asi po sto letech hlásím s novým článkem. Doufám,že mi odpustíte, že jsem blog tak trochu zanedbávala. Nejdřív se učit na státnice, pak zas nebyla úplně nálada, znáte to... Ale už jsem tu a hodlám se polepšit. Tak jdem rovnou na ten článek, ať se tu jen nevykecávám. Dnes bude řeč o mýdlech a balzámech na rty.

Nevím, jestli znáte Romču a její blog, ale co byste rozhodně znát měli jsou její mýdla a balzámy na rty, které najdete tady! Jsou to totiž ručně vyráběné kousky, takže máte doma zaručeně originál. Romanka svá mýdla vyrábí v Anglii, ale jednou za čas jede do ČR, takže když si počkáte, nemusíte platit ani velké poštovné. Já osobně jsem se o mýdlech dozvěděla u Verči z Cosmetic Jam a tak moc se mi líbila, že jsem neváhala a Romanku rovnou oslovila. Byla velmi milá a ochotná, takže jsem si za její asistence vybrala jedno mýdlo na zkoušku a to mýdlo s obsahem piva Guinness, které i tak vypadalo. Tmavá kostička s bílou "pěnou" nahoře. Vzhled je prostě dokonalý u všech mýdlíček. Toto mýdlo bohužel nafocené nemám a teď už fotitelné není, takže zapojte trochu fantazie :D. Ale zato jsem si nafotila druhou objednávku a o té se rozepíšu víc!

Costa Coffee a Japanese Plum
No není to nádhera? Jedno hezčí, než druhý. A ta vůně! Vlevo leží kostička s vůní kávy a názvem Costa Coffee a vpravo se hrdě tyčí úžasně barevné a voňavé mýdlo, které se jmenuje Japanese Plum.
Musím se přiznat, že kávové mýdelko na svoji premiéru ještě čeká, ale očmuchané je už řádně :))). K vůni vám však musím něco říct. S tou jsem měla chvíli problém. Prostě to není sprcháč, všechny mýdla od Romči mají svou specifickou mýdlovou vůni, do které je přidané určité aroma. Takže kávové voní po mýdlu a po kávě, švestkové po mýdlu a po švestkách. Je to prostě o zvyku a já si zvykla a teď, když se náhodou myju zase sprchovým gelem tu mýdlovou vůni postrádám. Ano, přešla jsem na tuhá mýdla. Nejdřív celkem nedobrovolně, protože mi chyběla právě ta vůně a taky konzistence sprcháčů, nicméně sprcháče mi prostě na ekzém nesedí, takže bylo jasno. Teď už sahám po tuhých mýdlech automaticky a ráda. Ony totiž nevysušují ani náhodou, tedy aspoň ty od Jazzberry Cosmetics. Jiná jsem zatím nezkoušela a asi se k tomu jen tak nedostanu, protože taková kostička vydrží neuvěřitelně dlouho.

Japanese Plum a Costa Coffee
Mýdla jsou vyrobena z čistě přírodních ingrediencí, takže žádná chemie nehrozí. Navíc na obale najdete informaci, že se kvůli mýdlům nemusely kácet žádné palmy v deštných pralesech a tak nepřišli orangutani o domov :). Když jsme u těch obalů, musím je vážně pochválit, jsou krásné a jen umocňují pocit, že máte doma opravdu ručně vyrobený kousek. Zpět ke složení, mýdla obsahují kromě palmového ještě další oleje, například olivový, ricinový či mandlový a proto jsou ke kůži tak jemné. Mýdlo sice moc nepění, zato po sprše máte pocit, že jste se vážně dobře vydrbali. Přestože kůže není vysušená, pod tekoucí vodou máte pocit, že "vrže".  Vůně sice nezůstane věky, ale ještě tak hodinku po sprchování ji lehce cítím, což ani u běžného sprcháče nehrozí. Za mě fakt spokojenost!

A slíbila jsem vám ještě balzámy...

Jako... To jste ještě neměli! Tyhle balzámy jsou u mě momentálně TOP! Jelikož jsou přírodní, mám z toho dobrý pocit :D. Ale hlavní je, že perfektně vyživují rty, zanechávají za sebou lehkou voskovou vrstvičku, která však vůbec není nepříjemná. Proto si je šetřím spíš na zimu, kdy tuhle vrstvičku přímo vyhledávám a moje ostatní přírodní balzámy se hned vpijou. Čím si mě však naprosto získaly je ta neuvěřitelně krásná a intenzivní vůně. To je něco tak nepopsatelně božího k sežrání! Hlavně to jablko, to cítím ještě půl hodiny po nanesení na rty, takže pokud máte rády vońavé věci, vřele doporučuju! Balzámky se vyrábí i v dalších "příchutích", určitě se koukněte.

Tady už je celá objednávka, dvě mýdla, dva balzámky a pozor, Romča nezapomene vždycky přibalit dáreček v podobě vzorku mýdla! Tohle bylo ananasové.
Pokud jste mýdlové nebo si aspoň potrpíte na kvalitní balzámy na rty, určitě se koukněte na stránky a nebojte se Romče ozvat, opravdu to zato stojí!

Máte už zkušenost s Jazzberry Cosmetics? Používáte tuhá mýdla nebo sprchové gely?

1 komentář:

  1. Jo, mám!!
    Ty balzámy jsou fakt TOP. Používala jsem teď nanicovatý Eos a vrátit se k Jazzberry bylo jako vejít do ráje....mám jablíčko a je to paráda, mango čeká v pořadí. Doufám, že budou i nadále k dostání, jinak fakt nevím. U mě trumfují i Burts Bees, ty jsou o něco mastnější.

    OdpovědětVymazat